A természetes fényforrás

Műanyag ablak

A műanyag nyílászárók tökéletes a forrásai lehetnek a lakás természetes világításának, amennyiben azok megfelelő módón vannak kiválasztva.

A ház minden helyisége igényel egy természetes fényforrást is, ezért érdemes mindenhova egy ablakot beszereltetni a külső környezettel való érintkezésre.

A Neufert építés- és tervezéstan arról számol be, hogy az ablakfelületnek legalább 1/20 része kell, legyen a helyiségnek, például, ha a hálószobánk 16 négyzetméteres alapterületű, akkor, legyen szó egy vagy több ablakról, az alapterületük 3,2 négyzetméteres legyen.

Általában a nyílászárócserével foglalkozó cégek nem foglalkoznak ezzel a ténnyel és nem kérik el a ház alaprajzát a megfelelő méretű nyílászárók kiválasztásához.

Ahhoz, hogy minél több természetes fényt kapjon otthonunk néhány technikai aspektust is figyelmesen át kell elemezni. Például a padlótól számított nyílászáró magasság legalább 2100 mm legyen, vagy ne szereljen fel lakásában fényvisszaverő üveget tartalmazó nyílászárókat.

Számos ezekhez hasonló tényezőt kell figyelembe venni, amire nem árt időben felkészülni nyílászárócsere esetén és kérjük ki a szakember véleményét mielőtt nyílászárót választanánk otthonunkba.