Gyerekszoba játéktérrel

Gyerekszoba

Amikor a gyerekszoba kerül megtervezésre és lakberendezésre a szülők általában komoly problémával küzdenek, mégpedig térhiánnyal, ami általában befolyásolhatja a gyermekek igényeinek kielégítését.

Egy gyerekszobának nem csak körvonalaznia kell a gyermek igényeit, de ki is kell szolgálnia azt, ezért azon felül, hogy hatékonyan kihasználja a helyet a gyerekszobában, modern megoldásokat is nyújtson a gyermekein számára.

Általában amikor a gyerekszoba jön szóba a szülőknél három alapvető dolgot sorolnak fel, ami nem hiányozhat: természetesen az ágy, egy játéktér és egy íróasztal. Ezek méretei illetve darabszáma a gyerekszámtól függően változhat, de ha a gyerekek közötti korkülönbség nagy, akkor kezdenek a komolyabb problémák a felszínre törni.

Ebben a helyzetben a legbölcsebb döntés, ha emeletes ágyat választunk, így nagyobb terület jut a tanulásnak és a nagyobb játéktér kialakításának is. Egy ilyen hely kialakítása a gyerekszobában fantasztikus élményt nyújthat a gyerekeknek, hiszen csak a fantáziára lehet bízni a megvalósítást.

A gyerekszoba kialakítása előtt mindig vegyük figyelembe gyermekünk igényeit, hiszen Ő lesz az aki a legtöbb időt fogja itt eltölteni.

A kamasz fiú gyerekszoba kialakítása

Egy fiú gyerekszoba kialakítása, berendezése mindig is nehéz feladat lesz, a szülök számára. Nagymértékben játszik szerepet a fiúgyermek életkora, hobbija és igényei, ezért érdemes csak erre a három alapvető dologra koncentrálni lakberendezés során.

A falak színeinek szempontjából a fiú gyerekszoba leggyakrabba használt színei: a kék, a fehér, a szürke vagy a barna. Ezek a lányokénál hidegebb színek használatosak általában a fiú gyerekszobákban, de ha nem szeretnénk egy sablonos gyerekszoba színt, akkor választhatunk a hideg-meleg szín kombinációk közül, mint például a kék-sárga-barna, piros és kék, zöld és bordó, narancssárga és zöld.

Ami, a fiú gyerekszoba stílusát illeti gyakran a szülők a légi közlekedés, a hajózás vagy a sport témát választják, hiszen ezek kellemes hatást kölcsönöznek a gyerekszobának. Azonban ne feledkezzünk meg a gyermekünk igényeiről és mindig tartsa szem előtt őket.

Minden alkalommal vegye figyelembe, milyen tantárgyakat szeret az iskolában, mi a hobbija és ezen információk alapján alakítsa ki a gyerekszobát, úgy hogy kamaszodó fiúgyermeke teljes mértékben elégedett legyen a végeredménnyel és ez által több időt töltsön a kamaszkori gyerekszobájában.