Panellakások felújítása

Mosdó

Érdemes e panelt felújítani?

A cikk forrása: Napi cikkek - Panellakások felújítása

Ez nagy kérdés volt néhány évvel ezelőtt. Látva az egyre több szebbnél szebben felújított panellakást, ez már nem kérdés. A panellakások tulajdonosi köre jelentős változáson ment át az elmúlt években. Az új tulajdonosok már olyan szinten újítják fel a panelt, hogy az új építésű társasházi lakások is megirigyelhetnék.

A panelfelújítás műszaki tartalma is jelentősen emelkedett. Az új elektromos hálózat kialakításától, az igényes burkolatokon át, korszerű nyílászárókig minden megtalálható. Olyan lakásbelsők kerülnek kialakításra,

amelyek hosszú távon biztosítják otthonos környezetet. A belső felújítás mellett a paneltömbök külső felújítása, hőszigetelése, olyan lakókörnyezetet varázsol, hogy a panel megszűnt szitokszó lenni.

Meddig tart egy panellakás belső felújítása?

A panellakás teljes belső felújítás figyelembe véve a technológiai időket is másfél két hónapba telik. Tovább tart esetenként az új lakásbelső megtervezése, a burkolatok, a színek kiválasztása, az új ablakok, beltéri ajtók gyártási idejéről nem is beszélve.

A gyakorlatban ez úgy történik, hogy a felújítás kezdetekor pontos méretvétel alapján meg kell rendelni az új ajtókat, ablakokat. Így mire a kivitelezésben a nyílászárók beépítése következik, azok már leszállításra kerülnek, és nem kell várni rájuk.

Hogyan válasszunk kivitelezőt?

A panelfelújítás kivitelezőjének kiválasztásakor érdemes megnézni az adott vállalkozás referenciáit. Ragaszkodjunk a kifejezetten panelfelújítás referenciákhoz, mivel vannak olyan specialitásai a panelnek, amelyekre különösen figyelni kell. Több lakásfelújítás kivitelező is szakosodott már a panellakásokra, így nem lesz nehéz megtalálnunk a megfelelőt.