Nyílászárók

A természetes fényforrás

Műanyag ablak

A műanyag nyílászárók tökéletes a forrásai lehetnek a lakás természetes világításának, amennyiben azok megfelelő módón vannak kiválasztva.

A ház minden helyisége igényel egy természetes fényforrást is, ezért érdemes mindenhova egy ablakot beszereltetni a külső környezettel való érintkezésre.

A Neufert építés- és tervezéstan arról számol be, hogy az ablakfelületnek legalább 1/20 része kell, legyen a helyiségnek, például, ha a hálószobánk 16 négyzetméteres alapterületű, akkor, legyen szó egy vagy több ablakról, az alapterületük 3,2 négyzetméteres legyen.

Általában a nyílászárócserével foglalkozó cégek nem foglalkoznak ezzel a ténnyel és nem kérik el a ház alaprajzát a megfelelő méretű nyílászárók kiválasztásához.

A műanyag nyílászárók beszerelése

Műanyag ablak beépítése

A műanyag nyílászárók beszerelése nem egy egyszerű feladat, ezért lehetőleg bízza szakemberre ezt a munkát és nézze át a lenti lépések meglétét, ahhoz hogy a későbbiekben ne érjék bosszúságok a nyílászárócsere kapcsán.

Ezzel a cikkel nem arra szeretnénk biztatni mindenkit, hogy saját maga, szerelje be otthonában a műanyag nyílászárókat, sokkal inkább arra szeretnénk felhívni a figyelmét azoknak, akik nyílászárócserében gondolkoznak, hogy mik azok az alapvető pontok, amikre oda kell figyelni, ha más szereli be a műanyag nyílászárókat.

Lépések:

Ablak javítás, vagy ablakcsere

Ablak javítás vagy ablakcsre?

Cseréljük a régi ablakot, vagy javíttassuk meg?

Számtalan érv szól mindkettő mellett. Az ablakcsere mellett is szólnak érvek, hőszigetelés, modern ablak, stb. Az ablak javítás érvei lehetnek az alacsonyabb költség, nincs falbontás, stb. A döntés meghozatalához talán segíthet az érvek és ellenérvek alábbi részletezése.

Lakásfelújítás a nyílászárók cseréjével

Ablakcsere

Egy átfogó lakásfelújítás szinte minden esetben együtt jár a nyílászárók lecserélésével.

Az ablakok és az ajtók alapvetően meghatározzák egy épület külsejét, ezenkívül azonban fontosabb szerepet is betöltenek. Komfortosabbá, télen melegebbé, nyáron hűvösebbé teszik a lakást, valamint nagyban növelik annak értékét is. A nyílászárók kínálata ma már rendkívül széles, akárcsak a hozzájuk kapható kiegészítőké, mint a redőnyök, szúnyoghálók, különféle árnyékolók. Az Otthon Team a lakásfelújítás valamennyi munkálatával együtt a nyílászárók cseréjét is vállalja, így az ügyfeleknek nem kell az új ablakok és ajtók után keresgélniük, azokat egy helyen kiválaszthatják, megrendelhetik és beépíttethetik.