Lakásfelújítás

Hogyan módosítsuk a belső tereket biztonságosan

Belső terek egybenyitása

Egyre jobban divatba jön az Amerikában is sűrűn használt egyterűség.

Az ilyen esetekben kitörünk egy-két falat, hogy egybehozzuk a konyhát vagy a nappalit az ebédlővel. Egy olyan projekt, amelyben a falak lebontása is szerepel a fent említett vagy más okok miatt nem csak költséges tud lenni, de veszélyes is lehet, ha nem ésszel kezdünk neki.

Amennyiben mégis nekilát egy ilyen átalakításnak, legelőször tervezze meg az anyagiakat, majd vegye fel a kapcsolatot egy szakértővel, aki kellő képen útbaigazítja ezen a területen. Semmiféleképen ne kezdjen neki a saját kedve szerint a belsőterek összekötéséhez, mert azzal komoly károkat is okozhat ingatlanában.

Egy hozzáértő véleménye sokat számíthat, hiszen nem csak hasznos ötletekkel láthatja el, de meg is tudhatja tőle, hogy melyek azok a falak, amelyeket le lehet bontani és melyek azok, amelyekhez semmiféleképpen sem nyúlhat hozzá a kőműves.

Lakásfelújítás kivitelezés

Teljes lakásfelújítás

A lakásfelújítás nem a kivitelező kiválasztásával kezdődik ugyan, de a tervezéskor nagyban a segítségünkre lehet.

A lakásfelújítás tervezése az igény és a lehetőségek egybevetésével a leg optimálisabb megoldás kiválasztása. Ebbe a munkába célszerű a felújítási munkálatokban járatos építőipari kivitelező bevonása. Igaz, ebben a lakásfelújítás tervezésben a kivitelezőnek olyan költségei merülnek föl, amelyek megtérülése legalább is kétséges. Mi lehet az optimális megoldás a felek részére?

Kérjünk a lakásfelújításra előzetes árajánlatot.

Komplett lakásfelújítás

Teljes lakásfelújítás

A komplett lakásfelújítás költségeivel csak akkor lehet előzetesen kalkulálni, ha pontos tervek állnak rendelkezésre. Azonban, ha minden egyes munkát más és más szakember végez, a terveket összeegyeztetni gyakorlatilag lehetetlen. A társasházi lakások és panellakások teljeskörű vagy részleges felújítása során ránk már a kezdetektől számíthat! Mindenre megvan a megfelelő szakemberünk, így a bontástól, a helyiségek átalakításától kezdve a burkoláson és a vezetékek átépítésén át a lakberendezésig, a bútorok összeszereléséig a lakásfelújítás valamennyi szakaszát szakértő kezekben tudhatja.

A minden részletre kiterjedő lakásfelújítás az olyan ingatlanok esetében, melyek évtizedek óta nem voltak korszerűsítve, elkerülhetetlen.

Villanyszerelési munkák a lakásfelújítás során

Lakásfelújítás, villanyszerelés

Egy régebbi építésű lakás esetében a burkolatok és a nyílászárók cseréjén túl a villamos hálózat felújításával is érdemes kalkulálni. Egy évtizedekkel ezelőtt kialakított rendszer szinte biztos, hogy nem felel meg napjaink biztonsági előírásainak, de a lakásban élők kényelmét is aligha képes kiszolgálni. Egy átlagos háztartásban ma már összeszámolni is nehéz, hogy hányféle elektromos eszköz van használatban nap mint nap. A hűtő- és mosogatógép, az elektromos tűzhely, a mosógép, több helyiségben a tévé, rádió, az állandóan bekapcsolt számítógép rendkívüli mértékben igénybe veszik az épület elektromos hálózatát. Az általuk okozott terhelést pedig még tovább fokozza télen az elektromos fűtés, nyáron pedig a klíma használata.