Fürdőszoba

Fürdőszoba ötletek, tippek. A fürdőszoba felújítása, korszerűsítése.

A pároknak kialakított fürdőszobák

Fürdőszoba pároknak

Ezzel a koncepcióval már többször is találkozhattunk a történelem során.

A rómaiak előszeretettel fürödtek együtt nem csak a párjukkal, hanem az üzleti partnerekkel is. A nagyobb fürdőszoba elvéből kiindulva szedtünk össze néhány hasznos gondolatot a pároknak kialakított fürdőszobák terén.

Talán a legfontosabb a fürdőszobák kialakításánál, főleg ha párokról beszélünk, a kádválasztás. Manapság nagyon sok féle kád közül lehet választani. Vannak olyanok, amiket a padlóba lehet süllyeszteni, vagy vannak olyan kádak, amik egymagukban állnak a sarokban, de olyanok is vannak, amik a yin-yang jelhez hasonlítanak és két külön kádat formál egy kádba összevonva.

Személy szerint úgy gondolom, a jakuzzik praktikusabb választás a legtöbb lakás számára, de mindenki kedve és igénye szerint rendezze be fürdőszobáját. A kádak is jó választásnak tűnnek, de ha már úgy is költünk az egész fürdőszoba átalakítására, vegyük figyelembe a jakuzzis megoldást is.

Fürdőszoba design

Fürdőszoba design

A fürdőszoba felújítás előtt a legfontosabb kérdés, milyen legyen az új design.

A tervezéskor talán nem is gondolunk rá, hogy a fürdőszoba hangulata meghatározhatja az egész napunkat. Az új fürdőszoba design tervezésekor a mosdó, a kád, a zuhany kiválasztása, a burkolatok, a színek meghatározása mellett bátran használjuk a modern belsőépítészeti megoldásokat. Ne feledkezzünk meg azonban fürdőszoba világításában, megvilágításában rejlő lehetőségekről sem.

Igaz a fürdőszoba tervezésekor vannak kötöttségek is, amelyek esetenként kompromisszumra kényszerítenek bennünket. A fürdőszoba méret adottságai, a nyílászárók elhelyezkedése nehezen változtatható egy felújítás alkalmával. A fürdőszobában elhelyezett kazánt, mosógépet sem tudjuk kedvünk szerint áthelyezni más helyiségben.

A lakberendező számára igazi kihívás a megálmodott design-t, stílust adoptálni a meglévő fürdőszoba méretekre. A szerény méretek miatt még a tér-érzetünkkel is manipulálnia kell a tervezőnek.

A fürdőszoba felújítása

Panel fürdőszoba asszimetrikus káddal

A lakásfelújítás kiemelt része a fürdőszoba.

Nemcsak azért mert négyzetméterenként a legtöbb pénzt viszi el a felújítása, hanem a funkcióját tekintve is fontos a napi életvitelünkben. A fürdőszoba felújítása egy sor döntés meghozatalával kezdődik. Kád vagy zuhany, a mosógép hol legyen, mosdószekrény vagy falra szerelt mosdó, hogy csak néhányat említsünk. És a burkolatokról, a burkolatok fajtáiról még nem is tettünk említést.