Café Hírek 0-dik szám

Megjelent a lakberendezés, lakásfelújítás magazinunk első hírlevele a Café Hírek nulladik száma.

A további hírleveleinket a kiküldésük után egy hónappal fogjuk feltölteni.
Érdemes lesz tehát feliratkozni híreinkre!


Hagyományos fényforrások cseréje ledes izzókra

A hagyományos, a halogén, de már az energiatakarékos kompakt fénycsöveket is célszerű az új és jelenleg a leg energiatakarékosabb fényforrásokra a ledes izzókra.

A led (Light Emitting Diode - azaz fénykibocsátó dióda) technológia rohamos fejlődése a hangulatvilágításon túl a ledes fényforrásokat alkalmassá tette a lakások, terek megvilágítására is. A ledes fényforrások két lényeges tulajdonságuk miatt válnak egyre népszerűbbé. Az egyik az alacsony energiafelhasználás, a másik a hosszú élettartam. Mindkettő fontos számunkra, hiszen időt és pénzt takaríthatunk meg vele...

 

A legmegfelelőbb stílus a világon a céltudatosságra és a funkcióra épül.

Amikor egy stílus megold egy funkcionális problémát a végeredmény időtlen lesz. Ilyen a contemporary stílus is, amely magyar megfelelője jelenkori stílus.

Ez a stílus leginkább a modern stílusból kölcsönzi bútorait, tulajdonságait összeolvadva a mai stílusokkal, trendekkel, művészettel. De ne tévesszük össze a két stílust. A contemporary nem modern stílus, csak tulajdonságokat kölcsönöz a modern stílustól, ez az összetévesztés legfőbb oka...

 

 Tartalom

  • Hagyományos fényforrások cseréje ledes izzókra
  • A Contemporary lakberendezési stílusról
  • Ötlet a karácsonyi dekorációkhoz
  • Beltéri ajtók cseréje a panellakásokban

 

 

 

 

 

 


Karácsonyi dekorálás

Idén sem lesz nehéz karácsonyra hangolódni, hiszen november végén már minden bevásárló központ csodálatos fényáradatban pompázik. Ezt a hangulatot otthonunkba is becsempézhetjük, ha megfontoltan, okosan vásárolunk és díszítünk. Tervezzük meg a karácsonyt idén. Képzeljük el a karácsonyfát és, hogy milyen színeket szeretnénk használni. De néhány szabály betartásával igen csak szép végeredményt érhetünk el.

A legfontosabb szabályok közé tartozik az eredetiség. Ez alatt nem azt értem, hogy neves gyártók dekorációit vásároljuk meg, hanem, hogy saját kreativitásunk vigyük bele a lakásunk feldíszítésébe, ne azt próbáljuk elkészíteni, amit más szeretne, hanem azt, amit mi szeretnénk látni az ünnepnapok alatt...Beltéri ajtók cseréje a panellakásokban.

A panellakások felújításakor általában a régi beltéri ajtók is cserére kerülnek. Az új ajtók azon kívül, hogy szépek jól illeszthetőek az új lakásdizájnhoz is.

A gondunk a megfelelő beltéri ajtó kiválasztásakor kezdődik. Nevezetesen az, hogy a panellakásunk egyetlen ajtó falnyílás mérete sem illeszkedik a szabvány ajtóméretekhez.

A legnagyobb probléma az, hogy míg a szabvány ajtók 210-es szabványmagasságban készülnek, addig a mi nyílásmagasságunk 203 és 207 centiméter között van általában.

A betonból lehet ugyan kivágni annyit, hogy beférjen az új ajtó, de az sajnos elég költséges. Mi lehet hát a megoldás?

Beltéri ajtók egyedi méretben...

 

 

 

 

 

 

 

 

Üdvözlettel:

Otthon Café szerkesztők

magazin@otthoncafe.hu

A teljes hírlevél letöltése: Café Hírek 0-dik szám